גגות אסבסט

0
406
credit Pixabay

במאה הקודמת נבנו לא מעט מבנים תוך שימוש בחומר בשם אסבסט. החומר הוא למעשה שילוב של מספר מינרליים והוא מגלה עמידות מפני אש, מים ותנאי מזג אוויר שונים. יחד עם זאת, בשנות השמונים של המאה הקודמת נמצא כי אבק החומר עלול להוביל לסרטן. האבסט הוא חומר פריך, כאשר הוא שלם הוא לא מזיק וניתן לחיות סביבו, אך ברגע שהוא מתחיל להתפורר או להיפגע, יכולים לצאת ממנו חלקים קטנים מאוד ואלו נשאפים לריאות. הבעיה עם החומר המדובר היא שבלתי אפשרי לדעת מתי הוא שלם ומתי הוא לא שלם ועל כן הוא יכול להוות סיכון. כאשר מדובר על גגות אסבסט אשר הוקמו טרם גילו כי הם מסכנים את הציבור, ההמלצה היא לפנות אותם ולהחליף אותם בגג אחר.

חוק האסבסט- במה מדובר?

בשנת 2011, לאחר שבמדינות רבות כבר התייחסו לשימוש בחומר המדובר, נקבע בישראל חוק האסבסט. מדובר על חוק אשר אוסר שימוש באסבסט חדש ולכן לא ניתן ליישם אותו יותר בגגות או מבנים פרטיים וכן לא במבנים תעשייתיים. החוק קובע כי במידה ויש חומר כזה במבנה, יש אחראיות על בעלי המקום לדאוג לתחזוקה נכונה של המקום. הגופים האחראיים על יישום החוק המדובר הם הרשות המקומית והמשרד להגנת הסביבה. כמו כן, החוק קובע כי יש לפנות את החומר תוך עשר שנים מיום שיצא החוק. אם אתם מתכננים סגירת מרפסת ולמרפסת שלכם יש גג אסבסט, כדאי מאוד באותה הזדמנות להחליף את הגג בגג חדש העשוי מחומר שלא מסכן אתכם או את הציבור ולפנות אותה בצורה זהירה ובטוחה על ידי אנשי המקצוע הרלוונטיים לביצוע עבודה זאת.

כיצד מטפלים בגג אסבסט?

חשוב מאוד לדעת כי הטיפול בגג אסבסט חייב להתבצע רק על פי החוק ובאמצעי הזהירות הנחוצים לכך. פינוי נכון של הגג המדובר יאפשר להנות ממבנה בטוח וכן להימנע מיצירת נזקים לסביבה. פינוי אסבסט צריך להתבצע בצורה זהירה רק על ידי אנשי מקצוע המתמחים בתחום. ישנם כמה שלבים הנדרשים לצורך הפינוי המדובר שהם: טרם מפרקים את הגג יש לתכנן את הפעולות שיתבצעו. במידת הצורך יש לקבל אישור מהמשרד לאיכות הסביבה. הצוות שיבצע את העבודה יידרש לראות את המקום בכדי להכין את עצמו להליך הפירוק. בשלב השני בכדי למנוע שאריות של אבק ואסבסט יש לפרוס על הרצפה או הקרקע ניילון שיקלוט את השאריות שיפלו. כמו כן, יש להכין ניילון בכדי לעטוף חלקים שישוחררו. יש להימנע משימוש במכשירים חשמליים ואין לנסר את האסבסט. כל חלק של אסבסט צריך להיות עטוף באופן הרמטי בשתי שכבות סגורות ואטומות כאשר כל שכבה תיסגר עם דבק בכדי שאף שארית לא תברח החוצה. בשלב האחרון יש לפנות את החומר למקום ייעודי ומורשה.

 

 

 

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן